Изтеглете Последен влак за Истанбул [PDF/ePub/Mobi] безплатно

Айше Кулин

Последен влак за Истанбул

Български

>>>Изтегляне<<<


Това е действителната история на няколко турски диплмати, спасили голям брой евреи по време на Холокоста. Действието на романа е съсредоточено върху съвместния живот на мюсюлмани и немюсюлмани в Турция през първата половина на ХХ век.
Както всичките истории на Кулин, и тази завладява от самото си начало: история за неодобрявана любов и бягство по време на бурните за Европа събития в навечерието на Втората световна война. Сюжетът тече динамично на различни места: в Истанбул и Марсилия, в Анкара и Кайро, в Париж и Берлин и за финал ни връща отново в Истанбул.
Селва е дъщеря на един от последните османски паши, високопоставен сан в имперската държавно-политическа йерархия. Тя се влюбва в млад евреин, Рафаел, но семейството й се противопоставя на този брак. Селва и Рафаел заминават за Франция, но и там не са щастливи.
В навечерието на Втората световна война младата двойка попада във вихъра на събитията, предизвикани от хитлеристкия терор. Започват дните и месеците на нацистката хватка, когато тя се затяга съвсем, а мълвата за концентрационните лагери ги държи в непрестанен страх.
Личните съдби на Селва и Рафаел, които живеят в Европа, авторката проектира на фона на събитията по време на войната, когато Турция отчаяо се опитва да избегне участие и опасно лавира между страните на Тристранния пакт и Съюзниците.

Информация:

Формат:epub.pdf.mobi.fb2.ibooks.txt

Автор: Айше Кулин

Издател: Intense

Категория: Художествена литература, Световна проза

Година: 2012

Страници: 376

ISBN: 9789547831537
Баркод: 9789547831537

Тегло: 0.47 кг.

Размер: 14.00×21.00 см.


Размери: 2.2 MB

Цената:

Последен влак за Истанбул книга (BGN-0.0лв)

Последен влак за Истанбул.pdf

Последен влак за Истанбул.epub

В нашата библиотека ще намерите книга Последен влак за Истанбул в безплатни формати PDF ePub Mobi

За книгата:

Прочетете изтеглянето Последен влак за Истанбул MOBI TXT; безплатна електронна книга Последен влак за Истанбул FB2 книга pdf; Изтеглете книгата Последен влак за Истанбул MOBI PDF; Изтегляне на електронни книги Последен влак за Истанбул FB2 pdf TXT; Безплатно четене онлайн Последен влак за Истанбул pdf iBook книга; Безплатна онлайн Последен влак за Истанбул iBook iPad epub;Прочетете го Изтегляне Последен влак за Истанбул TXT iPhone pdf; Безплатна електронна книга pdf Последен влак за Истанбул { pdf FB2 EPUB};{ изтегляне Последен влак за Истанбул EPUB TXT PDF;
изтегляне на книга 9789547831537 pdf
празен online Последен влак за Истанбул pdf
Изтеглете Последен влак за Истанбул epub безплатно ipad

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *