Изтеглете Христоматия [PDF/ePub/Mobi] безплатно

Веселина Петрова

Христоматия

Български

>>>Изтегляне<<<


В христоматията са поместени произведения от художествената литература за деца, подбрани в съответствие със съвременните изисквания към предучилищното възпитание и с Програмата за подготвителната за училище група. Нейното съдържание е оформено въз основа на принципите за педагогическо взаимодействие и осигурява художествен материал за последователните форми на възпитателно-образователната работа през четирите годишни времена, в работните и празничните дни на учебната година. Произведенията са подредени в теми, обвързани с всички образователни направления и интегрирани за овладяване на българския език и запознаване с литература за деца. Те съдържат художествена информация за подпомагане на опознаването на природния и социалния свят, на математиката, на изкуствата, на труда и битовите дейности, на здравето и физическата култура. Същевременно е осигурен литературен материал за допълнително четене в детската градина и вкъщи.
Последователността на темите се основава на реда, в който се представя информацията по образователните направления във възпитателния процес на подготвителната за училище група. Подбрани са стихотворения, стихотворни игри и гатанки, прозаични произведения, кратки фолклорни творби – гатанки, пословици и поговорки, благословии и наричания, задачи, скороговорки, а също и смешки (съвременни анекдоти за деца). На учителите и родителите са предложени творби от всички жанрове за обновяване на възпитателно-образователното въздействие върху слушателя, за постепенно пробуждане у него на желание за общуване с произведения от литературата за деца.
Христоматията предоставя художествени произведения от над 160 български и 26 чужди автори за обогатяване и систематизиране на литературния опит на детето. По всяка тема са осигурени текстове, с които учителят може да осъществи задачи за възприемане, осмисляне, оценяване и художествено пресъздаване на литературния материал.

Информация:

Формат:pdf.epub.mobi.txt.fb2

Автор: Веселина Петрова

Издател: Слово

Категория: Помагала и справочници, Книги

Година: 2005

Страници: 336

ISBN: 9544398244
Баркод: 9544398244

Тегло: 0.32 кг.

Размер: 17.00×23.00 см.


Размери: 2.7 MB

Цената:

Христоматия книга (BGN-0.0лв)

Христоматия.pdf

Христоматия.epub

Изтеглете и прочетете онлайн книгата Христоматия на автора Веселина Петрова на нашия уебсайт

За книгата:

Прочетете изтеглянето Христоматия MOBI TXT;Изтегляне онлайн Христоматия FB2 книга pdf; Изтеглете книгата Христоматия FB2 pdf; четене онлайн Христоматия iBook epub MOBI; Изтегляне на електронни книги pdf Христоматия pdf iBook книга;Прочетете изтеглянето Христоматия iBook iPad epub; Безплатен е-книга Изтегляне Христоматия TXT iPhone pdf; Безплатна електронна книга pdf Христоматия { pdf FB2 EPUB};{ Изтегляне на електронни книги Христоматия EPUB TXT PDF;
изтегляне на книга 9544398244 pdf
празен online Христоматия pdf
Изтеглете Христоматия epub безплатно ipad

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *