Изтеглете Сенки по пътя на коприната PDF/ePub/Mobi безплатно

Колин Таброн

Сенки по пътя на коприната

Български

>>>Изтегляне<<<


Пътешествие из времето и историята.
Книга за религии, страни, куртури, хора, власт и пари.
„Сенки по пътя на коприната“ е пътуване из най-грандиозните места по света. Пътешествие през сърцето на Китай, през планините на Централна Азия и Северен Афганистан, Иранската равнина и кюрдската част на Турция.
Авторът Колин Таброн пътува от града на Жълтия император (митичният родоначалник на китайския народ) до древното средиземноморско пристанище Антиохия, като изминава 7 000 мили за осем месеца в едно от най-опасните и трудни пътувания, правени някога.
Запазена марка на Таброн като писател и пътешественик е неговата прекрасна проза, както и дарбата му да общува с хората. „Сенки по пътя на коприната“ се сблъсква с ислямските страни в тяхното многообразие. Представя промените в Китай след културната революция, показва повърхностния национализъм, който поставя не географски и политическа граници, а граници между различните хора – езикови, религиозни и етнически.
Пътят на коприната – така е наречен древният търговски път, свързващ Китай със Средиземноморието. Коприната, която дълго време е произвеждана само в Китай, е най-важната и ценна стока, която се транспортира по този път. Той е гигантска мрежа от артерии, които разцепват Азия надлъж и нашир. Преминаването по тези маршрути е не само пътуване, а цяла религия.
КОЛИН ТАБРОН е признат майстор на пътеписния жанр. Първите му произведения са посветени на Близкия изток – Дамаск, Ливан и Кипър. През 1982 г. пътешества из Съветския съюз и бива преследван от КГБ. От този ранен житейски опит се раждат първите му големи пътеписи, посветени на необятните територии и колоритните народи на Русия и на цяла Азия: „Сред руснаците“, „Отвъд Стената“, „Изгубеното сърце на Азия“, „В Сибир“ и „Сенки по пътя на коприната“.
„Писането за пътешествия никога не е било по-провокативно, дълбокомислено и поетично.“
Мартин Оути, Тайм Аут
„Забележителен и проницателен автор.“
Джонатан Мирски, Дейли Телеграф
„Красиво и мъдро четиво.“
Крейг Браун, Мейл он Сънди
„Таброн пише с оригиналност и яркост, която малцина съвременни автори могат да сътворят.“
Уилям Далримпъл, Индипендънт

Информация:

Формат:epub.pdf.mobi.fb2.ibooks.txt

Автор: Колин Таброн

Издател: Вакон

Категория: Художествена литература, Пътеписи

Година: 2011

Страници: 360

ISBN: 9789549535204
Баркод: 9789549535204

Тегло: 0.34 кг.

Размер: 14.50×21.00 см.


Размери: 2.6 MB

Цената:

Сенки по пътя на коприната книга (BGN-0.0лв)

Сенки по пътя на коприната.pdf

Сенки по пътя на коприната.epub

Изтеглете и прочетете онлайн книгата Сенки по пътя на коприната на автора Колин Таброн на нашия уебсайт

За книгата:

Прочетете изтеглянето Сенки по пътя на коприната PDF EPUB;Изтегляне онлайн Сенки по пътя на коприната FB2 книга pdf; Изтеглете книгата Сенки по пътя на коприната FB2 pdf; четене онлайн Сенки по пътя на коприната FB2 pdf TXT;Изтеглете книгата Сенки по пътя на коприната pdf iBook книга;Прочетете изтеглянето Сенки по пътя на коприната iBook iPad epub; pdf книга Сенки по пътя на коприната TXT iPhone pdf;Изтегли онлайн pdf 9789549535204 Сенки по пътя на коприната { pdf FB2 EPUB};{Изтегляне на безплатни онлайн Сенки по пътя на коприната iBook iPad pdf;
Сенки по пътя на коприната MOBI безплатна Българска
Сенки по пътя на коприната online Българска

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *